HuurdersPlatform de Alliantie

Bestuur HBVA

Alle bestuursleden zijn huurder van de Alliantie en lid van onze vereniging. Wilt u met een van de bestuursleden in contact komen dan kan dit via ons secretariaat: info@hbva.nu.

Het bestuur bestaat uit:
Statutaire bestuursleden:

Jaap Kos, voorzitter, is sinds 2013  bestuurslid van de Huurdersvereniging Atrium en op 17 januari 2014 gekozen tot voorzitter. Jaap is gehuwd en vader van twee kinderen en opa van 3 kleinkinderen. Hij woont vanaf 1969 in een huurwoning van de Alliantie. ( v.h. Woningbouwvereniging Huizen, Woningbouwvereniging Atrium ) Jaap heeft in de afgelopen jaren een aantal functies mogen vervullen. Zo is hij meer dan 26 jaar bij de vakbeweging werkzaam geweest en heeft hij zijn  carrière mogen afsluiten als wethouder in zijn geboorteplaats Huizen. Als wethouder beheerde hij o.a. de portefeuille Volkshuisvesting. In die tijd heeft hij in Huizen, samen met de Alliantie, een aantal mooie projecten mogen realiseren, zoals  het Jotterpad en de Westhove en heeft hij de basis mogen leggen voor De 3 Maten. Jaap is van oorsprong een belangenbehartiger en dus sprak hem de bestuursfunctie bij de huurdersvereniging wel aan. 

Toos Kloppenburg-Zegers, secretaris, is geboren in Amsterdam. Zij is weduwe, heeft kinderen en is oma. Zij maakt deel uit van de bewonerscommissie in het complex waar ze woont, is vanaf de oprichting in 1997 voorzitter van HP Palladion geweest, de huurdersorganisatie bij de Alliantie Amsterdam tot 1 juli 2016. Volkshuisvesting is al ruim 25 jaar haar passie omdat zij gelooft dat keuzevrijheid en passende huisvesting een eerste levensbehoefte is voor mensen. Andere hobby's: films, lezen, puzzelen, computer en oma zijn.

 

Joost Ketjen, penningmeester, is 72 jaar en woont in Eemnes als huurder bij de Alliantie. Door zijn jarenlang werk op het Europese hoofdkantoor in Brussel heeft hij veel ervaring met strategische modellen en het zoeken naar praktische oplossingen om de Europese markt te ontsluiten voor producten van het bedrijf waar hij werkte. Hij hoopt deze ervaring in te zetten binnen het bestuur van HBVA en wil dit functioneel inzetten. Het uitbrengen van adviezen is hem op het lijf geschreven gezien zijn jarenlange ervaring in de Clientraad HBel (Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren).  

 

Helene Fentener van Vlissingen, woont als huurder bij de Alliantie in Amersfoort aan de rand van de binnenstad. Zij heeft ruime ervaring in het werken binnen besturen en heeft daarbij ook vaak aan de basis gestaan van organisaties die hun weg nog moesten gaan vinden. Helene heeft vele jaren gewerkt als adviseur van de overheid en weet daardoor hoe je zaken, ook op de lange termijn, op de agenda kunt krijgen en houden. Net zo lang tot er beweging in komt en er oplossingen gevonden worden. Zij wil zich graag inzetten om dit zo veel mogelijk in samenwerking te doen met alle betrokkenen. Zo, dat er gewerkt wordt aan de toekomst voor huurders, huizen en steden. Daar ligt haar overtuiging en enthousiasme voor deelname aan het bestuur van HBVA.